GRAVID UKE 30 + MAGEBILDE

Tenk at uke 30 allerede er forbi! For meg har akkurat denne uken vært en milepæl, vet ikke helt hvorfor, men når jeg nå er rundet 30 uker så virker alt så mye nærmere enn det har gjort tidligere.

I min 30. uke har det vært påske med knallvær og vi har gjort litt av hvert. Vi har montert opp en hyller, stellebord og sprinkelsenga, samt innredet med teppe og litt småting på barnerommet, innmari koselig å tusle med!:D Ellers var vi en tur i Sverige på Langfredag hvor vi blant annet var på Babyproffsen å kjøpte nytt ullskinn og et sånt speil til å ha i bilen. Det meste er på plass av ting nå, jeg har ikke fått tatt bilder av alt men lista begynner å bli ganske greit fylt ut.

Jeg har også gått igjennom alle klærene vi har kjøpt og fått får å få en oversikt over hva vi evt mangler i hvilket str. Det viste seg at det var ganske jevnt fordelt på bodyer på de minste str, tror vi har ca 6 stk bodyer i str. 50, 56 og 62. Manglet kortermete bodyer så det har vi kjøpt inn litt av i str 50 og 56. Vi kommer vel sikkert til å få en del slikt etter at hun blir født også, så det hasta vel ikke, men det er koselig å handle inn litt til frøkna uansett, er jo så altfor mye vanvittig fint å få kjøpt!

1. påskedag fylte jeg 25 år, hurra (!?) halveis til 50!! Hihi.. Hadde familien på besøk og mamma hadde vært så UTROLIG snill å tatt med bønnesuppe m/svinekam, lammestek, en stor bolle med salat og hjemmelaget tatziki, så det blei det skikkelig ordentlig påskemat på bursdagen min, kjempefornøyd! Alt i alt ble vi 11 stykker til bords.

Beachparty med vennegjengen fikk vi også skviset inn på påskeaften. Et vennepar som bor langs Randsfjorden har hus et steinkast unna ei kjempeflott strand som vi rigget oss inn på med volleyballnett, kubb, grill og campingstoler, det var supervær og knallkoselig å se alle vennene samlet igjen!:D

Update om lillefrøkna i magen: Hun hopper rundt som ei loppe om dagen og sparkene og dyttene sees tydligere og tydligere, en dag var det så voldsomt at jeg ble bare sittenede å glo på magen med latterkrampe, hadde et virkelig turnopplegg for oss! Hihi! Formen min er fortsatt fin :D Merker kroppen automatisk går i litt slowmotion når jeg gjør ting, men det spiller ingen rolle så lenge jeg får gjort det jeg vil:) Ammeputa er blant prosjektene jeg ønsket å ferdiggjøre iløpet av påsken, og etter MANGE feilskjær, banning, svette og tårer klarte jeg vel omsider å få den sånn noenlunde grei. Jeg har vel rakna opp sømmen ca. 20.000 ganger etter feilsying, men øvelse gjør mester, nå har jeg bare igjen å sette på noen knapper så er den ferdig :D

Her kommer ukas update om lille frøkna vår i magen <3 (Hentet fra babyverden.no)

Vekt: 1600 g / CRL (Hode til rumpe lengde): 26,5 cm / Full lengde: 36 cm 
Fra 30 uker og 0 dager til 30 uker og 6 dager ut i svangerskapet.

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 28 uker gammelt. Hjernens overflate blir stadig mer rynkete etter hvert som vindingene dannes. Forskere mener intelligensen kommer fra dette laget. Når vindingene snor og bukter seg på overflaten, maksimeres antallet hjerneceller og overflaten blir større. Nå kontrollerer hjernen den rytmiske pusteøvelsen og regulerer temperaturen selv!

Lanugohårene begynner å forsvinne, men forblir lengst på ryggen og skuldrene. Fosteret har nå ordentlige hår på hodet. Fettlaget under huden blir tykkere og glatter ut huden. Fettet isolerer og fungerer som energikilde.

Fosteret fortsetter å bevege seg så mye som mulig på den begrensede plassen og sparker med føttene og dunker med hendene. Noen fostre begynner også å snu seg med hodet ned nå. Dette kjenner du når fosteret sparker og dunker mot mellomgulvet og ribbeina, og hodet presser mot bekkenbunnen.

Her er en illustrasjon fra uke 30 i svangerskapet, fra www.babycenter.ca:

Magebilde tatt 30+5, på 25 års dagen min :)Uff, ganske flaut hvor dårlige disse iPhone-bildene blir men..Én kommentar

Vibeke - to barnsmamma

26.04.2011 kl.16:52

Er ikke store magen du har, nydelig den er :)

Skriv en ny kommentar

Chanette

Chanette

27, Ullensaker

Bor på Jessheim med kjærsten min Willy, datteren vår Mina (1 år) og husky´en Gismo. Jobber som Grafisk Designer i Schjærven Reklamebyrå.

Kategorier

Arkiv

hits Share