GRAVID UKE 28 + MAGEBILDE

I uke 28 var jeg hos fysioterapaut for første gang. Noe jeg egentlig følte var litt unødvendig siden jeg er såpass heldig å ikke er noe særlig plaget av bekkenet eller andre vondter lenger (og glad er jeg for det!). Ringte derfor å skulle avbestille timen men hun damen jeg snakket med anbefalte meg å dra på timen uansett om jeg følte meg bra igjen, det var fordi slike smerter kunne komme like fort som de ble borte visstnok...

Fysioterapauten gjorde sine undersøkelser og kunne konkludere med at jeg virket stort sett veldig bra. Det eneste han kunne sette fingeren på som mest sannsynelig var årsaken til smertene jeg har opplevd/opplever innimellom er at hofte/lår musklaturen virket noe stram og at de to nederste ryggknoklene var litt for mye bevegelige. Jeg fikk derfor tilbud om å være med på en gruppetime for de som allerede har født, for timene for gravide med bekkenplager ville bli for enkle for meg iom jeg er veldig godt fungerende. Han ville jeg skulle fortsette å trene som jeg gjorde og ville at jeg skulle hente opp noen tips og øvelser fra gruppetimen som jeg kunne bruke på egenhånd når jeg trente på Elixia. Første gruppetime blir i morgen kl. 17.30 på Lørenskog, blir spennende å se om jeg får noe ut av det, håper og tro det iallefall:)

Formen min ellers er veldig bra. Kjenner at det begynner å bli tyngre men det er fremdeles ikke så veldig plagsomt enda. Jeg kan fortsatt gjøre husarbeid, rake løv i hagen og sånt, men tar det jo selvfølgelig et hakk roligere enn vanlig. Begynner å bli litt "trangt" for innvollene å bøye seg rett ned, så noen ganger er jeg lat å spør om slaven min (Willy) kan ta av meg sko eller sokker:P Det er mest rett etter jeg har spist at det er føles sånn.

Halsbrannen har kommet tilbake. Det var jo det første "ekte" tidlige svangerskapssymptomet jeg hadde faktisk, men jeg har vært heldig å sluppet det noe særlig mer frem til nå. Kjenner det godt etter jeg har spist og legger meg ned på sofaen f.eks, men det er heller ikke altfor plagsomt enda :) Så alt i alt går graviditeten veldig greit om dagen, de plagene jeg har er vell overkommelige og svært lite å klage over, føler meg heldig!:D 

Her kommer ukas update om lille frøkna vår i magen <3 (Hentet fra babyverden.no)

Vekt: 1100 g / CRL (Hode til rumpe lengde): 24,5 cm / Full lengde: 33,5 cm 
Fra 28 uker og 0 dager til 28 uker og 6 dager ut i svangerskapet.

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 26 uker gammelt. Hjernebølgenes mønster ligner det nyfødtes.

Fosteret blir stadig flinkere til å åpne og lukke øynene, suge og svelge. Lungene kan nå puste luft, men det er fremdeles best for fosteret å forbli i livmoren slik at det kan vokse seg større. For hver dag som går bedres prognosene for å få et sunt og friskt barn om for tidlig fødsel inntreffer. Fosterets kropp består av mellom to og tre prosent fett.

Sentralnervesystemet begynner også å bli så modent at fosteret klarer å regulere kroppstemperaturen og gjøre regelmessige pusteøvelser.

Hos gutter begynner testiklene å synke ned i pungen.

Her er en illustrasjon fra uke 28 i svangerskapet, fra www.babycenter.ca:


Magebilder fra uke 28, tatt 28+2:

2 kommentarer

Heldig du også da som ikker er så voldsomt plaget med noe.

Fin mage ;)

jeanette :)

18.04.2011 kl.06:41

søt mage : )

Skriv en ny kommentar

Chanette

Chanette

27, Ullensaker

Bor på Jessheim med kjærsten min Willy, datteren vår Mina (1 år) og husky´en Gismo. Jobber som Grafisk Designer i Schjærven Reklamebyrå.

Kategorier

Arkiv

hits Share