GRAVID UKE 27 + MAGEBILDE

Da er uke 27 straks unnagjort, er 27+6 idag:) 

Var en tur på svangerskapskontroll hos legen idag, alt stod bra til både med meg og lilla frøkna <3 Blodtrykket mitt lå på 110/60, blodprosenten på 12,8 og jeg har lagt på meg ca. 4 kg. Lille loppa i magen viste virkelig hva hun var god for når jeg lå på benken og skulle måle hjerterytmen hennes, jeg var sikker på at hun i et øyeblikk var på vei ut av magen VIA magen :P Hihi, skikkelig moro med litt liv da! :D Hjertelyden lå på ca. 150, noe som var helt fint og normalt. Her er symfyse-fundusmålene mine så langt:

Jeg ble fortsatt 40% sykmeldt pga kynnere og stress på jobben. Merker jeg fungerer mye bedre når jeg har litt kortere dager, og det føles mer riktig i forhold til at kynnerne jeg hadde flere ganger i timen før har avtatt og normalisert seg litt. Blir heller ikke kvalm, ør i hodet og svimmel på jobb lenger, så da tyder det vel på at det var riktig å roe ned litt:)

På torsdag skal jeg på første fysiotime på Lørenskog. Jeg skal først i en enkelttime, og deretter skal jeg være med på gruppetrening, det blir ganske spennende! I utgangspunktet ville jeg avbestille fordi jeg føler meg mye bedre i bekkenet og har ikke like store plager lenger, men når jeg ringte å sa det anbefalte hun jeg snakket med at jeg tok timen alikevel, for slike plager kunne komme like fort som de gikk og det var veldig fint om jeg begynte å trene i en bra periode. Så da måtte jeg nesten bare nikke og neie og dra alikevel. Jeg har aldri vært hso fysio før, så hva skal man egentlig ha på?? Vanlig løse treningsklær kanskje? Fikk beskjed om å ha med eget laken av en eller annen grunn...

Ellers har uke 27 gått fint:) Ingenting å klage på iallefall. Om jeg skal nevne noe har jeg begynt å kjenne litt halsbrann, men det er ikke blitt så veldig plagsomt enda. Føler energien er helt normal og ryggen er blitt mye bedre. Jeg har ikke vært så flink til å trene, men det har iallefall blitt 1-2 ganger i uka pluss de daglige turene med Gismo. Lurer litt på om jeg skal kjøpe meg en treningsvideo for gravide å heller trene hjemme de siste månedene.. Føler ikke jeg har like stort behov for et treningssenter når de fleste øvelsene jeg trener kan gjøres på stuegulvet hjemme. 

Her kommer ukas update om lille frøkna vår i magen <3 (Hentet fra babyverden.no)

Vekt: 1000 g / CRL (Hode til rumpe lengde): 23,5 cm / Full lengde: 32 cm 
Fra 27 uker og 0 dager til 27 uker og 6 dager ut i svangerskapet.

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 25 uker gammelt. Denne uken åpner gjerne fosteret øynene for første gang, men det ser ikke særlig godt. Nyfødte barns syn er heller ikke særlig godt utviklet, og de er nærsynte. Hørselen er mye bedre enn tidligere, så fortsett å prate og synge for fosteret! Lydene vrenges nok noe av fostervannet, og fosteret har gjerne vernix i ørene også.

Nå samles nytt fett under huden hele tiden, slik at huden blir mindre gjennomsiktig og rynkete. Hjertelyden kan høres i stetoskop, og enkelte vil kunne høre det lille hjertet slå ved å legge øret mot magen.

Du begynner kanskje å merke at fosteret har fått tydeligere søvnmønster, og vil kunne kjenne igjen aktive og rolige perioder på omtrent samme tidspunkt fra dag til dag.

Her er en illustrasjon fra uke 27 i svangerskapet, fra www.babycenter.ca:

 

Magebilder fra uke 27, tatt idag 27+6: 

2 kommentarer

Rikke, kommende tobarnsmor ;o)

04.04.2011 kl.22:11

Så fin mage du har!!:)

Christine

05.04.2011 kl.06:47

Jeg og må ha med laken... Skal på første time imorgen... laken lizom hihi satser på joggis og løse klær :)

Skriv en ny kommentar

Chanette

Chanette

27, Ullensaker

Bor på Jessheim med kjærsten min Willy, datteren vår Mina (1 år) og husky´en Gismo. Jobber som Grafisk Designer i Schjærven Reklamebyrå.

Kategorier

Arkiv

hits Share