Gravid uke 14 + magebilde

Da er jeg kommet godt inn i uke 14, ifølge babyverden.no er jeg 14+6 idag. Formen denne uka har vært så som så. Kvalmen har kommet litt tilbake, jeg har vært veldig trøtt og blitt fort sliten. Mistenker det er influensaen som har skylda for det, merker godt at kroppen ikke tåler like mye som før. Jeg prøver alikevel å leve mest mulig normalt, orker ikke sløve i sofaen hele dagen, da blir man bare enda mer slapp og trøtt, det merket jeg GODT når jeg var syk, så mitt beste tips er: opp og hopp, ut å gå, få frisk luft og finn på noe morsomt, det gir deg mye mer energi! Samtidig skal man også lytte til kroppen, så man skal heller ikke få dårlig samvittighet for en liten ettermiddagshvil, det tar tross alt på å ha et lite knøtt i magen:)

Idag skal jeg komme igang med treningen igjen, jula gikk bort under dyna med snørrenese, sår hals og kroppsverk så her er det litt som skal taes igjen. Jeg har i utgangspunktet fått et treningsprogram tilpasset gravide fra en Personlig Trener på Elixia, hvor mange av øvelsene er basert på strikk. Det var litt moro i starten, med denne strikken, men etterhvert følte jeg at det ble vanskelig å se resultater, jeg liker å SE hvor mye jeg løfter, dytter, trekker eller drar i antall kg, det gir meg mer motivasjon, så derfor har jeg byttet bort til fleste øvelsene med strikk til frivekter eller apparater. Jeg fikk beskjed om å unngå øvelser hvor jeg ligger på rygg, et eller annet med at noe kunne føre til at det stoppet noe av tilførselen til barnet slik at det kunne bli kvalt?! Hørtes fryktelig dramatisk ut, men jeg har sett flere steder hvor de tipser om øvelser for gravide liggende på rygg, så jeg vet ikke helt. Har iallefall unngått dette hittil, tenkte å spørre jordmor om det på 2. kontroll den 13. januar.

Her kommer litt info om barnet denne uken, teksten er hentet fra babyverden.no.

OM BARNET

Fosteret er i begynnelsen av denne uken 12 uker gammelt. Hodet er fremdeles stort i forhold til kroppen, men kan nå holdes oppe av hals og nakke. I kinnene vokser sugemusklene. Når de blir større, får ansiktet mer babyaktig utseende med lubne kinn. Fosteret begynner å produsere spytt.

Ansiktshår dannes og man kan begynne å ane hårmønsteret på hodet. Lungene utvikles og fosteret begynner å puste små mengder fostervann. Dette er svært viktig for at lungene skal utvikle seg riktig, og fosteret får viktig trening i noe det skal beherske ved fødselen. Fosteret svelger også fostervann og sugeevnen er bedre utviklet nå.

Hjertet pumper 28 liter blod hver dag. Det høres kanskje mye ut, men det nyfødte barnets hjerte pumper hele 350 liter i døgnet!

Milten begynner sin oppgave overvåket av leveren. Den vil fjerne gamle røde blodceller og produsere antistoffer. Fostervannet fornyes hver tredje time.

Armene har nesten nådd sine endelige proporsjoner, men beina er fremdeles relativt korte. Hendene, særlig tomlene, blir mer funksjonelle. Bevegelsene blir stadig mer kontrollerte og mykere, og fosteret kan bevege både hode, munn, lepper, armer, håndledd, hender, bein, føtter og tær! Noen kjenner allerede disse fjørlette bevegelsene, men som regel vil du ikke kunne kjenne dem på noen uker ennå.

Her er en illustrasjon fra uke 14 i svangerskapet, fra www.babycenter.ca:

 

Her kommer det første magebilde, det er tatt på søndag (den faste bildedagen), da var jeg 14+3:

Under ser du bilde hvor jeg er ca 4 uker på vei, ble tatt samme dag vi tok positiv test:) Jeg ser ikke så stor forskjell på bildene, men jeg er nok litt mer vendt mot kamera på uke 4-bilde så jeg ser jo faktisk mer gravid ut der enn 14+3! *Fnis*

Under er bilde av uke 14 tatt forfra.

Under er bilde av uke 4 tatt forfra.


Jeg har tatt bilder av magen siden jeg var ca 4 uker på vei, men det har egentlig skjedd svært lite med magen. Det er ikke før nå den faktisk har begynt å vokse ørlitt:) Legger uansett ut en collage senere fra hver uke så kan du se om du ser noe forskjell:)


7 kommentarer

Fiffel

04.01.2011 kl.13:38

Så morro å følge med litt på hva som skjer inni magen din om dagen :) Er en utrolig spennende tid dere er inne i nå! :) LItt synd at formen er så dær igjen men liker innstillingen din ;) Du er kjempe flink som har begynt å trene igjen! passe godt på knøttet da ;)

Gleder meg til å se hvordan magen din vokser! :)

Glad i deg snupp!!

Klem

Anya

04.01.2011 kl.23:27

Hei. Gratulerer så mye! =) Mye som skal skje med kroppen fremover nå ;) Får håpe du slipper de værste plagene da i hvertfall. Babyen kan ikke bli kvalt ved å ligge på rygg, men tilførselen av blod blir dårligere slik at DU kan bli svimmel, uvel og kvalm. Hovedpulsåren blir trykket på pga vekten av magen..så strømmer blodet saktere tilbake til hjertet. Ikke farlig for baby, for de fleste snur seg på siden når de blir uvel. Ihvertfall det jeg har fått beskjed om.

Lykke til

Anya

Chanette

07.01.2011 kl.09:04

Fiffel: Så koselig at du følger med på bloggen:) Vet ikke hvor stor interesse det er for å lese alt jeg legger ut men er jo litt alright å skrive ned tanker og opplevelser, blir jo som en slags dagbok som sikkert er morsomt for meg å lese igjen senere:) Lover å passe godt på knøttet!;)

Glad i deg søta mi!!

Klem

Chanette

07.01.2011 kl.09:04

Anya: Takk for det, og i like måte!:) Håper jeg er heldig å slipper de værste plagene, hittil har det gått fint så satser på at daglige turer og trening er noe jeg skal fortsette med. Ahaa, det hørtes litt mer logisk ut! Syns det var rimelig spesielt om babyen skulle bli kvalt av at jeg lå på ryggen, da tror jeg at jeg hadde blitt passe nervøs for å i det hele tatt legge meg til å sove om natta:P

Du får ha masse lykke til videre selv, kjedelig å lese at du sliter sånn med bekkenet, du får prøve kiropraktor, hørt det skal funke;)

Klem

camilla

08.03.2011 kl.13:38

Er i uke 14 + 2 nå og kom over innlegget ditt ved søk på google faktisk;) Artig! Kvalmen min har blitt mye værre etter å ha dempet seg en periode, så er ikke sikkert det var influensan;P Ga den seg fort hos deg?

Snålt å tenke på hvor lenge siden du var i samme periode nå! Gleder meg SÅ mye til å hilse på igjen=)

Vibece

05.01.2012 kl.21:20

Jeg er 14 uker akkurat i dag :) Formen min har heldigvis vært helt fin, bare litt trøtt enkelte kvelder. Men jeg sliter med migrene og den har ikke akkurat blitt noe bedre siden jeg ble gravid :/

Jeg prøver også å opprettholde treningen, med 3-4 ganger i uka. Har hørt at man ikke skal ligge på rygg i 4. mnd, men ikke helt skjønt hvorfor. Det eneste jeg fikk høre av PT på SATS var bare at det kunne bli ubehagelig for meg, og vanskelig å komme seg opp fra gulvet/benken etterhvert..

Connie

20.03.2012 kl.17:15

Hvaslags symptomer hadde du i uke 4/5?

Skriv en ny kommentar

Chanette

Chanette

27, Ullensaker

Bor på Jessheim med kjærsten min Willy, datteren vår Mina (1 år) og husky´en Gismo. Jobber som Grafisk Designer i Schjærven Reklamebyrå.

Kategorier

Arkiv

hits Share