Gravid uke 13 + magebilde

Her kommer min første offentlige ukesoppdatering. Har fra tidligere blogget anonymt på en babyside på nett og kommer nok med innlegg senere fra disse ukene.

Pr idag er jeg, ifølge siste oppdaterte termin hos legen min, 13 uker + 4 dager ut i svangerskapet. Min egen beregning sier egentlig at jeg er 12+1 og ifølge tidlig ultralyd er jeg 12+3, hvilken jeg skal stole på er jeg usikker på, termin blir vel mer presist justert på ordinær UL i uke 18. Jeg velger å gå utfra legen min sin siste beregning forløpig så da er jeg 13+4, altså 13 fullgåtte uker + 4 dager, man sier jeg går i min 14. uke. Innviklet dette her altså:P Termin er iallefall 1. juli ifølge helsekortet mitt.

Siden kjønn og dermed navn er usikkert enda velger jeg å omtale h*n i magen som "Knøttet", i mangel av et bedre kallenavn:P

Hva har skjedd med Knøttet ihittil?

Alle organer er dannet, men ikke ferdig utviklet og modnet. Knøttet ligner stadig mer på et lite menneskebarn, selv om det bare er rundt 7 centimeter langt og veier 35 gram. Ansiktet har øyne, nese og munn og nå formes også strupen og stemmebåndene. Leveren skiller ut galle, som lages i den ferdig formede galleblæren. Både skjoldbruskkjertelen og bukspyttkjertelen er ferdig formet, og bukspyttkjertelen begynner å produsere insulin. Det er fremdeles vanskelig å bestemme barnets kjønn ved ultralyd, men fosteret begynner å vise karakteristiske trekk i de ytre kjønnsorganene. Mye av bevegelsene til fosteret er reflekser, og det tynne hudlaget er veldig sensitivt. Hjernen vokser videre, og spesielt forhjernen vokser seg større for å dekke over de andre hjernestrukturene. Inndelingen forblir den samme. Fosterets beinmarg, lever og milt produserer blodceller. Knøttet har begynt på sin store vokseperiode og spreller rundt i livmoren. Selv om jeg ikke kjenner det sparke ennå, vil fosteret kunne kjenne meg. Om jeg dytter forsiktig mot livmoren, vil fosteret bevege seg. (Teksten er hentet og delvis redigert fra babyverden.no side sider.)

Her er en illustrasjon fra uke 13 i svangerskapet, denne fant jeg på www.babycenter.ca:

Og her er et bilde av fosteret i uke 13:

 

EDIT: Her kommer også magebilde for uke 13:)

Fra siden.Forfra.

(Innlegget ble skrevet for en stund siden, men jeg glemte helt å poste det:P Ny oppdatering kommer)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Chanette

Chanette

27, Ullensaker

Bor på Jessheim med kjærsten min Willy, datteren vår Mina (1 år) og husky´en Gismo. Jobber som Grafisk Designer i Schjærven Reklamebyrå.

Kategorier

Arkiv

hits Share